AED aanschaf of onderhoud nodig?
Dudink Brandbeveiliging is uw partner

Zoekt u advies omtrent de aanschaf van een AED of het onderhoud daarvan? Wilt u een reanimatiecursus en AED-training volgen? Dudink Brandbeveiliging staat in de regio bekend om;

Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Binnen 4 uur reactie!

Meer weten of een gratis preventiescan?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 4 uur contact met u op!

Wat is een AED?

Een AED, oftewel Automatische Externe Defibrillator, is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. Een AED kan het hartritme weer herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van reanimatie-aanwijzingen en indien nodig het geven van een of meerdere elektrische schokken. Hiervoor sluit u het apparaat aan op het lichaam van de persoon in kwestie.

Het belang van een AED in uw bedrijf

Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Hopelijk zal u de AED nooit nodig hebben, maar mocht het moment toch daar zijn dan kunt u door middel van reanimatie en defibrillatie het normale hartritme herstellen.

 

Op verschillende locaties door heel Nederland hangen AED’s. Bij geval van nood kan echter iedere wegtikkende seconde cruciaal zijn. Door een AED in uw bedrijf te plaatsen onderneemt u direct actie en kunt u snel starten met de reanimatie.

 

Neem contact met ons op voor het plaatsen van een AED in uw bedrijf. We adviseren u graag over waar het apparaat het beste geplaatst kan worden en verzorgen de installatie van de AED en het onderhoud.

AED apparatuur Dudink Brandbeveiliging

Hoe bedient u een AED?

Het AED-apparaat bevat twee elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. Zodra de elektroden aangesloten zijn, analyseert de AED het hartritme.

Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. Hierbij worden concrete instructies gegeven, zoals doorgaan met reanimeren óf elektrische schok toedienen.

De AED geeft alleen een schok als dat nodig is en zal geen schok toedienen aan iemand zonder hartstilstand of aan iemand die een hartritme heeft dat al hersteld is.

Reanimatiecursus en AED-training volgen bij Dudink Brandbeveiliging

Het plaatsen van een AED binnen uw bedrijf is een goede stap voor snelle handeling bij een hartstilstand. Hoewel een AED-apparaat duidelijke instructies geeft, kunt u als de situatie daar is overweldigd worden en in paniek raken. Om uzelf en anderen in het bedrijf zo goed mogelijk voor te bereiden op gevallen van nood, is het aan te raden om te leren reanimeren en defibrilleren. Zo leert u hoe u de AED moet bedienen en hoe u effectief hartmassage en mond-op-mondbeademing toepast.

 

Dudink Brandbeveiliging verzorgt naast de plaatsing en het onderhoud van uw AED, ook reanimatie cursussen en AED-training. Neem voor meer informatie contact met ons op en meld u aan voor een reanimatiecursus en AED-training of een AED-herhalingsles.

Plaatsing AED én onderhoud

Het doel van een AED is duidelijk: levens redden. Daarbij is het ook van belang dat het AED-apparaat goed onderhouden wordt, zodat u in geval van nood zeker bent dat de defibrillator naar behoren werkt.

Tijdens periodiek onderhoud worden diverse essentiële zaken bekeken en waar nodig preventief vervangen. Zo kunnen er losse onderdelen geleverd worden, zoals een accu, electroden of een kast.

Wees voorbereid met een AED

Wilt u een AED kopen en zoekt u een partner voor plaatsing, onderhoud en advies, of het starten van een AED-cursus en reanimatietraining? Dudink Brandbeveiliging is een erkend bedrijf dat u graag voorziet in een advies op maat.

Maak vrijblijvend een afspraak en neem contact met ons op. We gaan graag het gesprek met u aan om uw bedrijf optimaal in te richten voor levensbedreigende noodsituaties.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.