Noodverlichting nodig?
Dudink Brandbeveiliging is uw partner

Zoekt u advies omtrent de aanschaf van noodverlichting of het onderhoud daarvan? Dudink Brandbeveiliging staat in de regio bekend om;

Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Binnen 4 uur reactie!

Meer weten of een gratis preventiescan?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 4 uur contact met u op!

Noodverlichting, waar let ik op?

Een duidelijk zichtbare en herkenbare vluchtroute aanduiding is van levensbelang om een gebouw te ontvluchten tijdens een calamiteit. 

Vluchtroute aanduiding moet voldoen aan de eisen gesteld in de NEN 6088 en de NEN-EN 1838. Hierin staan de eisen m.b.t. de symbolen, kleuren, afmetingen en zichtbaarheid. Als de netspanning geheel of gedeeltelijk wegvalt, moet de noodverlichting binnen 15 seconden ingeschakeld zijn en tenminste één uur, op de vereiste sterkte, blijven branden. 

Dit geldt alleen indien in dat deel van het bouwwerk ook noodverlichting is vereist.

 

 

Noodverlichting, is dit verplicht?

Het Bouwbesluit regelt wanneer een vluchtroute aanduiding verplicht is. In alle ruimten waardoor een verkeersroute voert (veelal de gangen e.d.) en in ruimten die is bestemd voor meer dan 50 personen, moet vluchtroute aanduiding aanwezig zijn.

 Vluchtroute aanduiding kan uitgevoerd worden als sticker of bordje. Het is van belang dat de reguliere verlichting de vluchtroute aanduiding voldoende aanlicht. Als noodverlichting wettelijk geëist is, moet de vluchtroute aanduiding ook voldoende aangelicht worden na stroomuitval. Vluchtroute aanduiding wordt daarom vaak uitgevoerd als transparant met elektrische (nood)verlichting. 

Bijkomend voordeel is dat de transparante verlichting voldoende lichtopbrengst heeft om ook een gedeelte van het loopvlak te verlichten zodat aanvullende noodverlichting armaturen niet noodzakelijk kunnen zijn. Van de resultaten van dit onderhoud ontvangt u een uitgebreid onderhoudsrapport en een certificaat als alles is goedgekeurd.

 

Noodverlichting Brandbeveiliging Alkmaar

Noodverlichting onderhoud

Noodverlichting armaturen hebben regelmatig (onzichtbare) defecten zoals accu’s met onvoldoende capaciteit of kapotte lampen. Daarnaast is dikwijls sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichting. 

Dudink Brandbeveiliging is een professionele partij om de jaarlijkse controle van uw noodverlichting uit te voeren. Wij voeren reparaties uit op locatie, vanuit onze servicebus of vanuit onze eigen werkplaats. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.