Noodverlichting

Noodverlichting, waar let ik op?

Een duidelijk zichtbare en herkenbare vluchtroute aanduiding is van levensbelang om een gebouw te ontvluchten tijdens een calamiteit. 

Vluchtroute aanduiding moet voldoen aan de eisen gesteld in de NEN 6088 en de NEN-EN 1838. Hierin staan de eisen m.b.t. de symbolen, kleuren, afmetingen en zichtbaarheid. Als de netspanning geheel of gedeeltelijk wegvalt, moet de noodverlichting binnen 15 seconden ingeschakeld zijn en tenminste één uur, op de vereiste sterkte, blijven branden. 

Dit geldt alleen indien in dat deel van het bouwwerk ook noodverlichting is vereist.

 

 

Noodverlichting

Noodverlichting, is dit verplicht?

Het Bouwbesluit regelt wanneer een vluchtroute aanduiding verplicht is. In alle ruimten waardoor een verkeersroute voert (veelal de gangen e.d.) en in ruimten die is bestemd voor meer dan 50 personen, moet vluchtroute aanduiding aanwezig zijn.

 Vluchtroute aanduiding kan uitgevoerd worden als sticker of bordje. Het is van belang dat de reguliere verlichting de vluchtroute aanduiding voldoende aanlicht. Als noodverlichting wettelijk geëist is, moet de vluchtroute aanduiding ook voldoende aangelicht worden na stroomuitval. Vluchtroute aanduiding wordt daarom vaak uitgevoerd als transparant met elektrische (nood)verlichting. 

Bijkomend voordeel is dat de transparante verlichting voldoende lichtopbrengst heeft om ook een gedeelte van het loopvlak te verlichten zodat aanvullende noodverlichting armaturen niet noodzakelijk kunnen zijn. Van de resultaten van dit onderhoud ontvangt u een uitgebreid onderhoudsrapport en een certificaat als alles is goedgekeurd.

 

Noodverlichting onderhoud

Noodverlichting armaturen hebben regelmatig (onzichtbare) defecten zoals accu’s met onvoldoende capaciteit of kapotte lampen. Daarnaast is dikwijls sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichting. 

Dudink Brandbeveiliging is een professionele partij om de jaarlijkse controle van uw noodverlichting uit te voeren. Wij voeren reparaties uit op locatie, vanuit onze servicebus of vanuit onze eigen werkplaats. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

  • +31 72 26 00 400
  • info@dudinkbrandbeveiliging.nl
  • Einsteinstraat 14F, 1821 BZ, Alkmaar
  • Open: Ma - Vr 08.00 - 17.00

Professioneel Personeel

Het personeel van Dudink Brandbeveiliging is gespecialiseerd in hun vakgebied. De monteurs beschikken over de verplichte REOB diploma’s en zijn gediplomeerd projecteringsdeskundigen. Ons personeel wordt jaarlijks extern getraind op vaardigheden en op de hoogte gebracht als er wijzigen zijn conform de regelgeving van onze certificering. Als bedrijf is DBB gecertificeerd door het CIVB.

Dudink Brandbeveiling staat voor kwaliteit en zekerkeid

Wij leveren uitsluitend kwaliteit en garanderen de beste dienstverlening die u kunt wensen. Onze kernkwaliteiten zijn

  • Één contacpersoon
  • Landelijke dekking
  • Geen langdurige contracten
  • REOB & NEN Goedkeuring
  • 10 jaar garantie op blusmiddelen
  • Geen verborgen kosten
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.