Rookmelders nodig?
Dudink Brandbeveiliging is uw partner

Zoekt u advies omtrent de aanschaf van rookmelders of het onderhoud daarvan? Dudink Brandbeveiliging staat in de regio bekend om;

Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Binnen 4 uur reactie!

Meer weten of een gratis preventiescan?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 4 uur contact met u op!

Rookmelders redden levens

Bij brand heeft u vaak maar enkele minuten de tijd om actie te ondernemen. Hoe eerder u weet dat er een beginnende brand is, hoe eerder u kunt vluchten of de brand kunt blussen. Rookmelders, ook wel brandmelders, spelen hierbij een essentiële rol. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het risico op dodelijk ongevallen met meer dan 70% verminderd wanneer er brandmelders aanwezig zijn.

Laat daarom uw rookmelders op een professionele manier installeren en onderhouden. Zo bent u er zeker van dat alles goed functioneert bij een eventuele calamiteit.

Professionele brandmelders kopen

De rookmelder, ook brandmelder genoemd, geeft een overduidelijk geluidsignaal wanneer deze brand waarneemt. 

Bij Dudink Brandbeveiliging hebben we verschillende typen rookmelders, die naast rook en brand ook andere factoren kunnen waarnemen. Zo weet u zeker dat u met uw type bedrijf en bijbehorende werkzaamheden optimale maatregelen treft tegen brandpreventie.

  • Brandmelders (koppelbaar en los)
  • Hitte-melders
  • CO-melders

 

Al onze melders zijn voorzien van een 10-jaars lithiumbatterij (back-up) en kunnen zowel los als gekoppeld geïnstalleerd worden. Onze ervaren specialisten nemen daarbij de NEN 2555:2008 altijd als uitgangspunt, een hoge standaard voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Rookmelders Alkmaar Dudink Brandbeveiliging

Waar rookmelders plaatsen?

Een goede plaatsing van brandmelders is noodzakelijk voor het snel detecteren van brandsignalen. Waar u rookmelders het beste kan plaatsen, is vaak helemaal afhankelijk van hoe de ruimtes zijn ingericht, wat er in deze ruimte aanwezig is en hoe het op die plekken gesteld is met ventilatie en vocht.

Dudink Brandbeveiliging kan u vrijblijvend adviseren door een check uit te voeren die volledig is toegespitst op de ruimtes waar u de brandveiligheid wilt verhogen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Zijn brandmelders verplicht?

Of een rookmelder verplicht is, hangt af van uw type bedrijf of woning. Indien uw bedrijf gevestigd is in een gebouw dat ook woongelegenheid bevat, dan zijn brandmelders verplicht. Ook wanneer het gaat om openbare gebouwen of zorginstellingen dan kan de brandweer rookmelders verplichten.

Al met al bent u als werkgever dus niet in alle gevallen verplicht om rookmelders te hangen, maar moet u volgens het Algemeen Reglement voor Arbeidsbescherming wel diverse maatregelen omtrent brandveiligheid te nemen. Denk hierbij aan preventieve brandmaatregelen, het opstellen van een intern noodplan, snelle toegangsmogelijkheden creëren voor hulpdiensten en het doen van een risicoanalyse.

Rookmelders zijn dus in ieder geval een pre, soms een noodzaak, maar om uw bedrijf te beschermen en zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen in geval van rook en brand, zijn rookmelders dus absoluut een aanrader. Vanaf 2022 is het verplicht voor elke woning in Nederland om een rookmelder aanwezig te hebben.

Rookmelders onderhoud en vervanging

Zoals met alle preventiemiddelen, is het ook bij brandmelders belangrijk om deze goed te onderhouden. Door uw rookmelders periodiek te laten controleren en eventuele meldingen te documenteren, heeft u altijd zicht op de werking en eventueel benodigd onderhoud van de melder.

 

Dudink Brandbeveiliging kan samen met u een meerjarig onderhoudsplan opstellen zodat u verzekerd bent van een uitstekende werking. Voordelen van regelmatige controle rookmelders:

  • Controle op de (gekoppelde) werking
  • Onnodige storingen/loos alarm voorkomen.
  • Kostenbesparing door het tijdig signaleren van gebreken

 

Onze specialisten controleren de rookmelders en rapporteren de bevindingen in een onderhoudsrapport. Dit rapport is te allen tijde voor u inzichtelijk, zodat u precies weet wat de huidige stand van zaken is.

Rookmelders kopen, installatie, onderhoud en advies

Bent u op zoek naar een partner op het gebied van brandveiligheid? Wilt u uw huidige rookmelders laten controleren of vervangen? Wilt u advies over de plaatsing van nieuwe brandmelders? Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van installatie en onderhoud van rookmelders kan Dudink Brandbeveiliging u perfect van dienst zijn.

Neem contact met ons op per e-mail, telefoon of social media, dan gaan we graag het gesprek met u aan om zo tot de beste brandpreventieve oplossing te komen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.