Rookmelders

Wat doen rookmelders?

Een rookmelder waarschuwt met een luid alarm wanneer er brand is. De levensduur van een goede rookmelder bedraagt ongeveer 10 jaar.Wij leveren en onderhouden zowel losse rookmelders als gekoppelde rookmelders. Onze specialisten geven u graag advies.

Onderhoud DBB Rookmelders dienen jaarlijks door een gecertificeerd onderhoudsbedrijf onderhouden te worden. Volgens de NEN1010 voorwaarden:

 1. Om de (gekoppelde) werking te garanderen.
 2. Om onnodige storingen/loos alarm te voorkomen.
 3. Om kosten te besparen. Dudink Brandbeveiliging verzorgt het jaarlijks onderhoud van rookmelders.

Onze monteur controleert de rookmelder en rapporteert het onderhoud en de bevindingen op een onderhoudsrapport. Wij adviseren u graag. Neem voor meer informatie of vragen contact met op met Dudink Brandbeveiliging.
Rookmelders

Test uw rookmelders

Rookmelders gaan bij normaal gebruik en onderhoud zo’n tien jaar mee. Test regelmatig of de melder nog werkt. Op iedere rookmelder zit hiervoor een testknop. Een batterij gaat gemiddeld één jaar mee. Als u de batterij plaatst, plak dan meteen een datumstickertje op de rookmelder. Zo weet u altijd wanneer hij voor het laatst is vervangen. Als de batterij bijna leeg is, hoort u elke minuut een hard piepsignaal.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

 • +31 72 26 00 400
 • info@dudinkbrandbeveiliging.nl
 • Einsteinstraat 14F, 1821 BZ, Alkmaar
 • Open: Ma - Vr 08.00 - 17.00

Professioneel Personeel

Het personeel van Dudink Brandbeveiliging is gespecialiseerd in hun vakgebied. De monteurs beschikken over de verplichte REOB diploma’s en zijn gediplomeerd projecteringsdeskundigen. Ons personeel wordt jaarlijks extern getraind op vaardigheden en op de hoogte gebracht als er wijzigen zijn conform de regelgeving van onze certificering. Als bedrijf is DBB gecertificeerd door het CIVB.

Dudink Brandbeveiling staat voor kwaliteit en zekerkeid

Wij leveren uitsluitend kwaliteit en garanderen de beste dienstverlening die u kunt wensen. Onze kernkwaliteiten zijn

 • Één contacpersoon
 • Landelijke dekking
 • Geen langdurige contracten
 • REOB & NEN Goedkeuring
 • 10 jaar garantie op blusmiddelen
 • Geen verborgen kosten
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.