Ontruimingsplattegrond nodig?
Dudink Brandbeveiliging is uw partner

Zoekt u advies omtrent het opzetten van ontruimingsplattegronden? Dudink Brandbeveiliging staat in de regio bekend om;

Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Binnen 4 uur reactie!

Meer weten of een gratis preventiescan?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 4 uur contact met u op!

Het belang van een ontruimingsplattegrond in uw bedrijf

Ontruimingsplattegronden zijn plattegronden die op duidelijk zichtbare plaatsen in uw bouwwerk worden geplaatst om het personeel en bezoekers te informeren hoe men het gebouw in geval van een noodsituatie moet verlaten. Breekt er bijvoorbeeld brand uit, dan is het belangrijk om te weten hoe u zo snel mogelijk het gebouw verlaat.

 

De ontruimingsplattegronden zijn op meerdere plekken in het gebouw aanwezig, zodat u altijd snel weet waar u zich bevindt, welke vluchtwegen en nooduitgangen er zijn, de plaats van blus- en reddingsmiddelen en de verzamelplaats buiten het gebouw.

Dit is zowel belangrijk voor het personeel als voor bezoekers van het gebouw. Goede ontruimingsplattegronden kunnen levens redden.

Dudink Brandbeveiliging kan u adviseren in het inrichten en het opzetten van ontruimingsplattegronden en het installeren en onderhouden van noodverlichting.

Zijn ontruimingsplattegronden verplicht?

Of de ontruimingsplattegrond verplicht is binnen uw bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Dit staat omschreven in het Bouwbesluit en hangt bijvoorbeeld af van de grootte en aantal verdiepingen van het gebouw.

 

Zijn ruimten bestemd voor meer dan 50 personen en voert er een verkeersroute door, dan moet vluchtrouteaanduiding sowieso aanwezig zijn. Dit kan aan de hand van een sticker of bord waarop de ontruimingsroute staat ingetekend.

 

Verplicht of niet, het hebben van ontruimingsplattegronden is uiteraard altijd een pre. Zo garandeert u zo goed mogelijk de veiligheid bij een onverwachtse calamiteit.

Ontruimingsplattegrond

Noodverlichting bij vluchten

Naast duidelijke plattegronden en een bereikbare looproute is goede (nood)verlichting ook van belang, óók als de stroom is uitgevallen.

De verlichting op de vluchtroute moet daarom ook werken in geval van nood. Vaak is de verlichting dusdanig ingericht dat deze werken na stroomuitval en dat ze een deel van het loopvlak verlichten.

Dudink Brandbeveiliging kan u ook helpen bij het plaatsen of onderhoud van uw noodverlichting. 

Normen ontruimingsplattegrond

Hoe zit het met de normen rond ontruimingsplattegronden?

De ontruimingsplattegronden worden door onze bouwkundige tekenaars gemaakt op A3 formaat, conform de huidige NEN-1414 norm. Het ontwerp van de ontruimingsplattegronden kunnen wij volledig laten aansluiten op uw huisstijl en wij kunnen eventueel uw logo toevoegen. De plattegronden worden standaard geleverd met een kliklijst.

Ook de montage van de ontruimingsplattegronden verzorgen wij uiteraard graag voor u.

Advies van Dudink Brandbeveiliging

Voor het opzetten, aanpassen of herbekijken van uw huidige ontruimingsplattegronden schakelt u het beste een specialist in die u kan adviseren op het gebied van goede voorzorgsmaatregelen en regelgeving. Dudink Brandbeveiliging is een erkend bedrijf en helpt u hier graag bij.

 

Neem contact met ons op, zodat we alle essentiële zaken voor uw ontruimingsplattegronden kunnen nalopen. Zo weet u zeker dat u voldoet aan alle gestelde normen en dat uw bedrijf zo veilig mogelijk ingericht is in geval van nood.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.