Ontruimingsplan nodig?
Dudink Brandbeveiliging is uw partner

Zoekt u advies omtrent ontruimingsplannen? Dudink Brandbeveiliging staat in de regio bekend om;

Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag over alle mogelijkheden. Binnen 4 uur reactie!

Meer weten of een gratis preventiescan?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen 4 uur contact met u op!

Hoe werkt een ontruimingsplan

In het ontruimingsplan wordt beschreven hoe de wijze van ontruiming bij calamiteiten door de BHV-organisatie plaats moet vinden. De verschillende taken van wie er handelend moet optreden, worden in dit plan vastgelegd. Van belang zijn onder andere hoe te handelen bij brand en ontruiming. Nieuw is dat er extra aandacht wordt besteed aan de samenwerking met medegebruikers en wat te doen bij een regionaal alarm. Het ontruimingsplan wordt door ons opgesteld aan de hand van een door de opdrachtgever ingevulde inventarisatielijst.

Ontruimingsplannen Alkmaar Dudink Brandbeveiliging

Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden maken deel uit van het ontruimingsplan. Wanneer u deze zelf aanlevert, nemen wij deze op in het ontruimingsplan. Op verzoek kunnen wij ook de ontruimingsplattegronden voor uw organisatie opstellen. Situatietekeningen met daarop aangegeven de verzamelplaats zijn altijd opgenomen in het plan .Het is van belang om na invoering van een ontruimingsplan deze in de praktijk te toetsen door middel van het houden van ontruimingsoefeningen.

Dienstverlening DBB

Wij stellen het plan op conform de NEN 8112:2010. Het ontruimingsplan is een hulpmiddel om bij calamiteiten adequaat te kunnen handelen en beschrijft de wijze van ontruiming door de BHV-organisatie. Wij leveren maatwerk en bespreken graag uw wensen in een persoonlijk gesprek. U ontvangt een Een gestructureerd ontruimingsplan. Uw bent dan goed voorbereid zijn op incidenten en calamiteiten. Deze voldoen aan de huidige wet- en regelgeving en leggen wij vast in een rapport.

Bedrijfshulpverlening

Een bedrijfshulpverlener is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming. Sinds 1994 eist de Arbo-wet dat elke werkgever veiligheid, door de aanwezigheid van een bedrijfshulpverlener, voor klanten en medewerkers kan garanderen. Heeft u personeel in dienst? Dan bent u wettelijk verplicht tenminste één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener en moet er altijd een BHV‘er binnen uw bedrijf aanwezig te zijn.

Ontruimingsoefening

Een ontruimingsoefening is een cruciaal onderdeel van een BHV organisatie. Tijdens een ontruimingsoefening wordt een ongeval en/of calamiteit in scene gezet op de werklocatie. Wat vaak mis gaat bij een ontruiming is de communicatie. Een goede ontruiming staat en valt met communicatie. Waar moet u naar toe, wat is uw taak, en wat is de taak van het overige personeel. Dit zijn zomaar een van de vragen die u uzelf kunt stellen. Dudink Brandbeveiliging helpt u graag een ontruimingsoefening te realiseren.


Aanbod 
– Een persoonlijk intake gesprek
– Een ontruimingsoefening op maat
– Een volledig rapport

Frequentie 
het Arbo-besluit dat de “frequentie van een oefening zodanig moet zijn dat de bedrijfshulpverlening de ontruiming adequaat kan leiden.
Het is raadzaam om minimaal 1 keer per jaar een ontruimingsoefening te houden.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.