AED

Wat is een AED?

Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. Een AED kan het hartritme weer herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator. Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. De volledige naam van een AED is Automatische Externe Defibrillator. Defibrilleren kan bij kamerfibrilleren het normale hartritme herstellen. Dit is een ernstige ritmestoornis. Bij kamerfibrilleren worden de hartkamers snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Bij een hartritmestoornis waarbij defibrillatie zinvol is, wordt een elektrische schok gegeven. Deze schok is een soort ‘reset’ van het hart. Na de schok zijn alle hartspiercellen als het ware weer gelijk geschakeld en moet het hart weer gewoon gaan pompen.

Hoe werkt een AED?

Het apparaat bevat 2 elektroden die op de ontblote borstkas van het slachtoffer geplakt moeten worden. Een AED analyseert het hartritme zodra de elektroden aangesloten zijn. Daarna geeft het apparaat gesproken opdrachten aan de hulpverlener. Het apparaat vertelt precies wat hij moet doen, namelijk: óf doorgaan met reanimeren óf een elektrische schok toedienen

AED

Belangrijk om te weten

De AED geeft alleen een schok als dat nodig is. Het is niet mogelijk een schok toe te dienen aan iemand die geen hartstilstand heeft of als het hartritme weer hersteld is. Bij iets minder dan de helft van de slachtoffers buiten het ziekenhuis is kamerfibrilleren de oorzaak van de hartstilstand. Alleen bij deze groep patiënten is defibrillatie mogelijk én noodzakelijk. Zij hebben een zogenaamd schokbaar ritme. Bij andere oorzaken van een hartstilstand is defibrillatie niet mogelijk en is de kans op overleven klein.

Leren reanimeren of defibrilleren?

Reanimeren en defibrilleren kunt u  leren met een praktische AED training van Dudink Brandbeveiliging. Neem voor meer informatie contact met ons op en meld u aan voor een reanimatie- en AED-training of een herhalingsles.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

  • +31 72 26 00 400
  • info@dudinkbrandbeveiliging.nl
  • Einsteinstraat 14F, 1821 BZ, Alkmaar
  • Open: Ma - Vr 08.00 - 17.00

Professioneel Personeel

Het personeel van Dudink Brandbeveiliging is gespecialiseerd in hun vakgebied. De monteurs beschikken over de verplichte REOB diploma’s en zijn gediplomeerd projecteringsdeskundigen. Ons personeel wordt jaarlijks extern getraind op vaardigheden en op de hoogte gebracht als er wijzigen zijn conform de regelgeving van onze certificering. Als bedrijf is DBB gecertificeerd door het CIVB.

Dudink Brandbeveiling staat voor kwaliteit en zekerkeid

Wij leveren uitsluitend kwaliteit en garanderen de beste dienstverlening die u kunt wensen. Onze kernkwaliteiten zijn

  • Één contacpersoon
  • Landelijke dekking
  • Geen langdurige contracten
  • REOB & NEN Goedkeuring
  • 10 jaar garantie op blusmiddelen
  • Geen verborgen kosten
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.