DBB lanceert GROENE fluorvrij schuimblusser zonder oplosmiddelen!

Bij Dudink Brandbeveiliging zijn we steeds op zoek naar innovaties om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Onlangs brachten we vol trots een nieuw snufje op de markt: de GROENE schuimblusser. Deze brandblusser is vrij van fluor én oplosmiddelen en is daarom de perfecte keuze voor ieder bedrijf dat op zoek is naar een milieuvriendelijke oplossing voor brandbeveiliging. Lees mee en ontdek alle voordelen van de fluorvrije brandblusser!

Fluorvrije brandblusser Alkmaar onderhoud

De invloed van brand en blusschuim met fluor op mens en milieu

Een brand produceert vervuilende stoffen en giftige gassen die het milieu flink kunnen schaden en de mens in gevaar kunnen brengen. Hoe eerder een brand geblust is, hoe kleiner de schade aan mensen, dieren en bezittingen. Bovendien wordt de schade aan het milieu beperkt, omdat er minder schadelijke stoffen en gassen vrijkomen en er minder blusschuim wordt gebruikt. 

Waarom is dat blusschuim met fluor dan zo slecht voor mens en milieu? Het fluorzuur dat in het blusmiddel zit, sijpelt door de bodem in het grondwater en wordt uiteindelijk door mens en dier opgenomen via drinkwater, voedsel en de huid. Dit water kan uiteindelijk de leverfunctie beschadigen, het endogene hormoonsysteem verstoren en zelfs kankerverwekkend zijn.

De voordelen van een fluorvrije brandblusser

Als u weet dat blusmiddel met fluor negatieve effecten veroorzaakt, kunt u zich wellicht voorstellen hoe belangrijk het is om een blusmiddel zonder fluor te ontwikkelen. Bij Dudink Brandbeveiliging zijn we er samen met onze leverancier na uitgebreid testen in geslaagd om fluorvrij blusschuim te gebruiken. De praktische brandblussers die u van ons gewend bent, maar dan met duurzamer blusschuim.

Hoe werkt de fluorvrije brandblusser?

Onze brandblusser zonder fluor ziet eruit zoals de standaard schuimblussers. Hij is gemakkelijk in gebruik en zo licht mogelijk gemaakt, zodat vrijwel iedereen ermee uit de voeten kan.

Het schuimmondstuk is zo ontwikkeld dat de lucht uit de omgeving wordt getrokken en gemengd wordt met blusmiddel. Zo ontstaat er een extra dikke schuimlaag die de zuurstof uit de brandbron scheidt, zodat de brand zo snel mogelijk dooft en afkoelt. De brandblusser kan zowel voor polaire als niet-polaire branden gebruikt worden.

Kies zelf voor duurzame blusmiddelen, kies voor een fluorvrije brandblusser!

Heeft u maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en wilt u tevens zorgen voor een veilige werkomgeving? Dan biedt onze fluorvrije brandblusser zeker uitkomst! U kunt uw huidige brandpreventiemiddelen laten vervangen óf nog beter: u laat een specialist een preventiescan uitvoeren.

Gratis preventiescan bij Dudink Brandbeveiliging

Bij Dudink Brandbeveiliging denken we graag met u mee om uw werkomgeving zo veilig mogelijk in te richten. Daarom voeren we een vrijblijvende preventiescan voor u uit, waarbij we niet alleen controleren of de blusmiddelen in orde zijn, maar ook naar andere belangrijke zaken omtrent brandveiligheid kijken:

We maken een ronde in uw bedrijfspand en geven u een gratis checklist van de aanwezige en missende preventiemiddelen. U zit nergens aan vast en beslist zelf of u aanvullende maatregelen neemt voor het waarborgen van de brandveiligheid.

Wilt u uw brandblussers vervangen door duurzame, fluorvrije brandblussers? Neem dan contact met ons op. We kunnen tevens het jaarlijks onderhoud voor u verzorgen. Bent u benieuwd in hoeverre uw bedrijf momenteel ingericht is op brandveiligheid, vraag dan vrijblijvend de preventiescan aan.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Brandbeveiliging Alkmaar
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.