Droge blusleidingen

Wat zijn droge blusleidingen?

Bij Dudink Brandbeveiliging kunt u ook terecht voor het jaarlijks onderhoud van uw droge blusleidingen. Wij werken samen met een gespecialiseerde partner die dit onderhoud kan verzorgen conform de NEN 1594 norm. Samen met onze partner begeleiden we het traject van opdracht tot installatie op locatie. 

Een droge blusleiding wordt toegepast in grote of hoge (flat)gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze leiding bestaat in de regel uit een verzinkte stalen pijp met voedings,- en aansluitpunten. Een droge blusleiding en aansluitpunten dienen conform de NEN 1594 jaarlijks geïnspecteerd te worden en eens per vijf jaar hydrostatisch te worden beproefd. 

De verantwoordelijkheid voor de inzetbaarheid en dus ook het onderhoud van de droge blusleiding ligt bij de eigenaar c.q. de beheerder van het gebouw.

Droge blusleidingen onderhoud Dudink Brandbeveiliging

Onderhoud DBB

Dudink Brandbeveiliging werkt samen met een partner die zowel de jaarlijkse controles van uw aansluitpunten droge blusleiding als de vijfjaarlijkse afpersing van de droge blusleiding verzorgt. De resultaten van dit onderhoud worden uitgebreid verwerkt in een onderhoudsrapport en een certificaat als alles is goedgekeurd. Neem voor vragen of advies contact met ons op. 

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Stuur ons een berichtje of neem contact op via telefoon, whatsapp, email of onze social media kanalen. 

Dudink Brandbeveiliging Team (1)
Dudink Brandbeveiliging is een REOB erkend onderhoudsbedrijf. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk en certificaat. www.cibv.nl/erkende-bedrijven.
CIBV Certificaat Dudink Brandbeveiliging